Dit is de ELB 500 TTL!

ELB 500 TTLMaandag 5 maart
Vandaag lanceert Elinchrom het nieuwste paradepaard in flitstechniek: de ELB 500 TTL. Deze flitser is slechts íets groter dan de bekende ELB 400, maar zoals de naam al zegt betreft het een TTL flitser met een vermogen van 500 Watt/sec. Een klein en lichtgewicht flitser die gemakkelijk bij de camera te gebruiken is als opzetflitser of naast de camera als losse studioflitser.

Klik HIER voor een compleet overzicht van ELB 500 TTL producten.

In maart 2009 bracht Elinchrom het meest draagbare en krachtige batterijflitssysteem, de Elinchrom Quadra. Sindsdien is de vraag voor draagbare en veelzijdige oplossingen voor binnen- en buitenfotografie alleen maar toegenomen. In 2015 kwam Elinchrom met een nieuwe versie van de Quadra, de ELB 400 met een nieuwe gebruikersinterface en Hi-Sync-mogelijkheden waardoor trigger-snelheden tot 1 / 8000s mogelijk werden. Een regelrechte bestseller, vooral voor avontuur- en buitenfotografen. Maar fotografen wilden meer: nog soepeler, sneller en eenvoudiger. De Elinchrom ELB 500 TTL is het antwoord op hun vragen!

De  ELB 500 TTL is het eerste Elinchrom-product met TTL-technologie. Bovendien maakt HSS in combinatie met hoog vermogen het mogelijk om bij hoge sluitertijden te synchroniseren in de TTL-modus.

  • Simpel en eenvoudig: De lichtopstelling is zó opgezet en al vanaf het eerste shot creëer je prachtig licht. Ook kun je snel overschakelen naar de handmatige stand van de transmitter voor volledige controle over jouw ELB 500 TTL.
  • Power met HSS: Met 500 Ws aan flitskracht fotografeer je met de ELB 500 TTL met gemak tegen de zon in en de Elinchrom Pro transmitter biedt toegang tot High Speed Sync zodat je nauwkeurig tot snelheden van wel 1/8000s kunt synchroniseren.
  • Eindeloze vrijheid: De ELB 500 TTL is een lichtgewicht en draagbare unit die op een accu tot 400 flitsen op vol vermogen geeft. De accu heeft genoeg vermogen voor bijvoorbeeld een uitgebreide sessie buiten, maar kan met de Active Charge optie ook aangesloten worden op het net voor studiogebruik.
  • Buitengewone lichtkwaliteit: De ELB 500 TTL is 10 keer krachtiger dan een cameraflitser en levert prachtige lichtkwaliteit. In combinatie met Elinchrom accessoires en talloze instellingen geniet je van perfecte lichtdistributie en -kwaliteit, waar je ook fotografeert.
  • Eindeloze creativiteit: Met de ELB 500 TTL kun je je creativiteit in flash-fotografie helemaal de vrije loop laten. In combinatie met asymmetrische en regelbare flitskoppen biedt de unit ook allerlei mogelijkheden.
  • Nauwkeurig van top tot teen: Fotograferen ging nog nooit zo makkelijk en snel dankzij de TTL en nauwkeurige HSS opties.

Allerlei situaties, één oplossing

Stel je een situatie voor waarbij je foto’s wilt maken van meerdere danseressen die een uitvoering doen in een ballet studio. De omgeving kun je uitlichten met twee flitsers die je voor de achtergrond gebruikt, maar voor de dames wil je een flitser met een mooie grote lichtvormer, zoals een Deep Octa 100cm. Het ene moment wil je ingezoomd een enkele danseres fotograferen op 4 meter van je lens met een kleine scherptediepte, het andere moment de hele groep op 7 meter afstand en met een grotere scherptediepte. Een tijdrovende klus, want voor elke foto moet je de instellingen van je hoofdflitsers veranderen. Dit moet toch sneller kunnen…

Of je wilt een sporter fotograferen. Op straat, dus er is geen stopcontact ter beschikking. Bovendien is de afstand tussen de sporter en de camera steeds verschillend én af en toe breekt de zon door de wolken. Ook hier wil je een grote Octa Softbox gebruiken, maar je hebt geen assistent, dus een grote zware unit meenemen is onmogelijk. Je hebt een kleine flitser nodig, zo groot en zwaar als een Elinchrom ELB 400, maar dan met meer vermogen, meer mogelijkheid om een grote Softbox te vullen en toch net zo intelligent als je reportageflitser. Hoe pak je dat aan…?

Elinchrom presenteert met de ELB 500 TTL een oplossing voor deze en vele andere uitdagingen. Veranderende afstanden tussen u en de modellen? Veel vermogen om grote lichtvormers te vullen? Een klein en licht product dat je gemakkelijk kunt meenemen op locatie, liefst werkend op een accu? Het kan allemaal met deze nieuwe krachtpatser van Elinchrom.