Nieuwe Elinchrom paraplu's direct verkrijgbaar!!!

Elinchrom heeft haar range lichtvormers vergroot met 10 nieuwe paraplu's. Varierend van 8 naar zelfs 16 baleinen! Resulterend in een nog beter "catch light".


 

Waarom paraplu's?

Paraplu's worden vaak gezien als een lichtvormer voor beginners.
Als je een gevorderde fotograaf bent, kun je deze veronderstelling heroverwegen en als je een beginner bent, weet dat de paraplu ondanks het gebruiksgemak een zeer goede bijdrage kan leveren aan het maken van mooie plaatjes.

Alles in één
Wat paraplu's zo interessant maakt is het lichte gewicht, de portabiliteit, het snelle opzet gemak, en zijn acceptabele prijs! De andere kant van de medaille is de moeilijkheid om te weten welke paraplu je moet gebruiken voor jouw fotografie stijl. Laten we samen eens een kijkje nemen en zien welke voor jou het meest geschikt is.

Formaat en Afmeting
Eerste punt om in de overweging mee te nemen is het formaat. Elinchrom biedt paraplu's aan in met een diameter van 85 of 105cm. De keuze is een kwestie van of u van plan bent om buiten of op locatie in een grote studio te schieten. Een diameter van 105cm lijkt op het eerst gezicht misschien niet groot, maar geloof me, als je aan het fotograferen bent in je appartement, zal de 85cm wellicht een betere keuze zijn, waardoor je meer ruimte hebt om met je lichtopstelling de lichtval te verfijnen. Als je de ruimte hebt en je wilt een iets zachtere kwaliteit van het licht, dan is de 105cm perfect, maar verder zal de 85cm net zo goed werken.

De paraplu's
Een groot geweldige optie voor fotografen die niet geen ervaring hebben met "off-camera" flitssystemen is de doorschijn paraplu. Het creeert een zeer zacht licht vergelijkbaar met wat professionele fotografen een zacht diffuus licht noemen.
Dit type licht is geweldig omdat het zo extreem vergevingsgezind is. Zo worden huid onvolkomenheden niet zo zichtbaar als bij een zilveren paraplu. De transparante paraplu is ook interessant wanneer een brede spreiding van het licht nodig is. Zo zal een bruiloftfotograaf deze graag gebruiken bij het maken van groepsfoto's, terwijl portret- en studiofotografen het kunnen gebruiken als invullicht.

Zilver
De zilveren paraplu is uitermate geschikt voor fashion fotografen. Het is in veel opzichten fantisch. Hoewel het niet zo geconcentreerd is als een beauty dish of HP reflector, biedt het zeker een grote controle over de verspreiding van het licht. Zoals je in onderstaande vergelijkende foto's kunt zien kun je de effect verschillen zien. Zo is het licht bij de zilveren paraplu harder dan bij de doorschijnde. De schaduwen zijn goed gedefinieerd en de accentpunten krokanter. Dit soort licht wordt zeer gewaardeerd als de details het belangrijkste zijn, dit is de reden waarom veel modefotografen de zilveren variant gebruiken. Het laat de structuur van de stoffen duidelijk overkomen, echter minder hard dan een metalen reflector.

2 in 1 
2 paraplu's voor de prijs van 1
Niet in het leven is zwart of wit, toch? Nou dat is waarom er de 2 in 1 paraplu is. Zoals de naam al aangeeft, krijg je twee paraplu's voor de prijs van één.

Verwijder het zwarte reflecterende doek en je hebt een doorschijn paraplu. Wil je meer controle over het licht? Zet het reflectiedoek er weer op.

De 2 in 1 is zeer interessant voor iemand die begint en nog niet zeker weet wat voor soort fotografie er voor hem of haar in het verschiet ligt. 
Zijn veelzijdigheid in gebruikmaakt dat het ook geweldig is om hem als back-up lichtvormer ter beschikking te hebben. Veelzijdig en vraagt geen ruimte!