Firmware update voor ELB 500 TTL en Phottix ODIN II transmitters

Firmware update voor ELB 500 TTL en Phottix ODIN II transmitters

Software update voor Phottix ODIN II en ELB 500 TTL met ingebouwde ODIN receiver.

Gebruikers van de ELB 500 TTL flitser die ook gebruik maken van het Phottix ODIN II transmitter / receiver systeem, kunnen vanaf vandaag (27-02-2019) nieuwe firmware downloaden voor zowel de ELB 500 TTL als de ODIN II radio systemen van Phottix.

Na deze update draait de Phottix transmitter op het ODIN Z operating systeem, waardoor de gebruikersinterface eenvoudiger zal werken en de trigger er een belangrijke nieuwe functie bij krijgt, namelijk een functie om het licht te meten. Je kunt de lichtmeter dus thuis laten.

Hoe het werkt:

 

Na het updaten van zowel de Phottix ODIN II trigger als de ELB 500 TTL kun je de trigger instellen op M van Manual met als toevoeging AUTO METERING. Nadat je dit gedaan hebt, richt je de camera op het model in de SPOT meting methode, gericht op de wang van het model (dit komt overeen met het meten van het licht onder het model als je een lichtmeter gebruikt). Let er op dat je bij mensen met een donkere huid niet meet op de wang, maar op een 18% grijskaart. Als je nu een foto maakt, meet de flitser het licht eenmalig en stelt de flitser voor je in. Hierna staan zowel de trigger als de flitser in de manuele mode en is het licht ingesteld zoals dit gemeten is tijdens die eerste opname.

 

Maar de Elinchrom SkyPort Pro gebruikers dan, kunnen die dit ook?

Jazeker, maak je geen zorgen. Als je geen Phottix ODIN II hebt, maar een SkyPort transmitter, dan kon je dit al. Zet de Skyport transmitter op TTL en maak je eerste foto. De waarde word door de camera gemeten en doorgegeven aan de flitser, die op de juiste kracht afgaat. Hierna druk je op de transmitter op de meest linker knop (waar op dat moment MAN boven geschreven staat) en de trigger en flitser schakelen om van TTL naar Manueel, maar de laatst gebruikte waarde word overgenomen naar manueel. Dit doet dus precies hetzelfde als de AUTO METERING mode op de Phottix Odin II trigger.

 

Voor de ELB 500 TTL:

  • Sluit de unit aan op de computer met een USB datakabel
  • Installer en open de EL Updater software
  • Volg de stappen die u in de software te zien krijgt

Voor de Phottix ODIN transmitter en receivers:

  • Bezoek de support website van Phottix en volg de stappen die ze daar aangeven

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
* Required fields
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »