Baby's onder ELB 1200 Licht

Baby's onder ELB 1200 Licht

Voor een baby fotoshoot besloot fotografe Therese Asplund om haar werkwijze te veranderen door de ELB 1200 in haar workflow te implementeren en gebruik te maken van het continu LED-licht van dit systeem.

Toen ik mijn nieuwe ELB 1200 van Elinchrom voor het eerst gebruikte, waren het natuurlijk de voor de hand liggende voordelen van de flitser waardoor ik verliefd werd.

Zoveel licht in een flitser welke ik overal mee naar toe kan nemen is als een droom! Dit betekende onder andere dat fotograferen in fel zonlicht geen beperkingen meer kende. En in complexe lichtomgevingen kan ik mijn achtergronden gemakkelijk "verdonkeren" door ze onderbelicht te maken, dit dankzij de hoge impact van de flits in combinatie met de HS-technologie.

 

LED?
De ELB 1200 lamp is tevens voorzien van een dimbaar gebalanceerde daglicht LED videolamp. Een functie waar ik in het begin niet echt over had nagedacht, bleek later iets te zijn waar ik echt van profiteerde!

De reden hiervoor is dat ik veel pasgeborenen in mijn studio fotografeer en dat er vaak een verlangen is om foto's te maken wanneer de baby slaapt. Als ze jonger zijn dan twee weken is dit meestal geen probleem. Kleine baby's zijn vrij gemakkelijk in slaap te krijgen en als ze slapen, kun je in principe in de buurt op een trommel slaan zonder ze wakker te maken. Echter, als ze een beetje ouder zijn, stoort het dat de flits waarmee ik ze normaliter mee fotografeer ze vaak wakker maakt.

 

LED waar gebruik ik dat voor?
In de loop van de jaren heb ik heel wat trucs gebruikt om hoe dan ook te kunnen fotograferen. Ik gebruikte vaak raamlicht in plaats van flits en dat werkte op zich goed. Het probleem met het daglicht was dat er, afhankelijk van het weer, niet altijd voldoende licht was en ik alleen dat soort fotosessies kon doen gedurende een beperkte periode van de dag.
Zeker tijdens de Zweedse winter, kon ik nooit zeker zijn dat er op ieder moment van de dag voldoende daglicht zou zijn.

Daarom kwam ik op het idee om het LED-licht van de ELB 1200 voor mijn verlichting te testen. Op die manier kreeg ik een lichtbron die ik kon regelen en die de baby's niet wakker maakte. En had hiermee tevens de mogelijkheid om al mijn Elinchrom lichtvormers te gebruiken, zodat het super eenvoudig wordt om het karakter van het licht naar wens te regelen. Zo makkelijk om mee te werken als je het mij vraagt!

 

Continu werk
De ELB 1200 werkt zowel op accu- als op netstroom. Dus, ook voor langdurige film- / videosessies waarbij het LED licht continu moet branden is het systeem geschikt. Dit mede het door Elinchrom op de markt gebrachte DOCK station, waarbij je de ELB 1200 rechtstreeks op het netstroom aansluit. Nu ben ik klaar om eindeloos te fotograferen zoals met elk studioflitsysteem.

Met deze eenvoudige oplossing kan ik de batterij opladen terwijl ik in de studio werk en sta ik altijd altijd klaar om opdrachten uit te voeren als dat nodig is.

Het resultaat is dat ik nu mijn ELB 1200-systeem in de studio net als een powerpack op netspanning gebruik. Kortom een multi-functioneel systeem.

"En het leuke is dat mijn kleine modellen nu slapen als baby's!"

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »